Veelgestelde vragen

Ik zoek een specifieke master

Welkemaster.nl laat zien welke masters aansluiten bij bepaalde bacheloropleidingen. Nadat je jouw hogeschool of universiteit en bachelor hebt ingevuld en de lijst met masters verschijnt, kun je zoeken op de naam van een master. Daarnaast kun je ook filters gebruiken om bijvoorbeeld alleen de masters van een bepaalde hogeschool of universiteit te laten zien. Ben je op zoek naar een specifieke master, die niet aansluit bij jouw bacheloropleiding? Kijk dan op https://www.studiekeuze123.nl/masters

Waar komt de informatie uit deze tool vandaan?

Voor deze tool maken we gebruik van de gegevens uit de Studiekeuzedatabase, die informatie bevat van verschillende databronnen: De informatie over doorstroommogelijkheden, namen van de masteropleidingen, opleidingswebsites, startdata en taal van het onderwijs is afkomstig uit HOVI (Hoger Onderwijs Voorlichtings Informatie). De informatie over namen van de hogescholen of universiteiten, opleidingsnamen van de bacheloropleidingen, studietypes, opleidingsvormen, bekostiging, steden en studiepunten is afkomstig uit CROHO (Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs). De informatie over studierichtingen is afkomstig van Studiekeuze123.

Wat als mijn bachelor niet zichtbaar wordt?

In deze tool maken wij gebruik van de opleidingsnamen van inschrijfbare opleidingen die in CROHO (Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs) staan. Als jouw bachelor niet zichtbaar wordt, kun je aan je onderwijsinstelling vragen onder welke naam deze bachelor in CROHO is opgenomen. Ook kan het zijn dat de naam van je opleiding is veranderd in de afgelopen jaren en de opleiding alleen vindbaar is onder de nieuwe naam. In dat geval kun je contact opnemen met Landelijk Centrum Studiekeuze. Ten slotte kan je bacheloropleiding gestopt zijn, waardoor deze niet meer zichtbaar wordt. In dat geval kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de masteropleiding die je wilt volgen om na te gaan of jouw bacheloropleiding toegang geeft.

Waarom wordt de master die ik verwacht niet getoond?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de master die je verwacht niet getoond wordt. Het kan zijn dat de bachelor die je hebt ingevuld geen toegang geeft tot de master. Maar het kan ook zijn dat de masteropleiding (nog) niet in het CROHO (Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs) staat of dat de onderwijsinstelling de masteropleiding niet als variant van een CROHO-opleiding heeft ingevuld in HOVI (Hoger Onderwijs Voorlichtings Informatie). Wil je weten waarom een bepaalde masteropleiding niet wordt getoond? Neem dan contact op met Landelijk Centrum Studiekeuze.

De getoonde informatie klopt niet. Waar kan ik terecht?

Heb je vragen of opmerkingen over de getoonde informatie? Neem dan contact op met Landelijk Centrum Studiekeuze.

Wat houdt toelating direct in?

‘Toelating direct’ betekent dat de bachelor die je hebt ingevuld toegang geeft tot getoonde master. Er gelden geen aanvullende toelatingseisen.

Wat houdt toelating onder voorwaarden in?

Toelating onder voorwaarden betekent dat je toegang hebt tot de masteropleiding als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, zoals bijvoorbeeld het behalen van een toelatingsexamen of het volgen van een pre-master.

Waarom staat er toelating onbekend bij de toelatingseisen van de master?

Als er ‘onbekend’ staat bij de toelatingseisen van de master, is deze informatie nog niet aangeleverd door de instelling. Neem dan contact op met de instelling voor meer informatie.